Mijn reis

Mijn reis begon na het lezen van het boek “Start vandaag met Lichter Leven” van Robert Bridgeman. Ik vond de materie interessant en het triggerde mij om de website van Bridgeman te bekijken. Voordat ik het wist had ik een transformatie retraite geboekt bij Terra Nova in Zuid-Frankrijk.

In april 2019 was het zover. En wat een reis is dat geworden. Ik kan wel zeggen: “de mooiste reis uit mijn leven”. Een reis die tot op heden nog steeds doorgaat. 

In die week is mijn leven 180 graden omgedraaid. Bij Terra Nova kwam ik erachter hoe vol mijn rugzak was. Tijdens de retraite heb ik verschillende transformatiesessies ondergaan, waardoor die rugzak al flink werd geleegd.

Direct na de retraite ben ik het Lichter Leven programma in Nederland gaan volgen. Ik werd steeds bewuster, en kwam steeds dichter bij mijn authentieke ik. Mijn rugzak werd steeds leger. Angsten ging ik te lijf, boosheid en frustratie kreeg ik onder controle. Verwachtingen leerde ik managen waardoor ik beter met teleurstellingen leerde omgaan. Ik ben gezonder gaan leven, heb meer geduld en vertrouwen ontwikkeld en ondertussen onderging ik verschillende transformatiesessies. Sindsdien mediteer ik bijna dagelijks. Op mijn werk had ik het een lange periode niet meer naar mijn zin. Uiteindelijk heb ik na 20 jaar, in goede samenspraak, afscheid genomen. Ik ben letterlijk lichter gaan leven.

Ik ben de opleiding als Transformatief coach, bij de Bridgeman Academie, gaan volgen. Want wat mij is overkomen, gun ik een ander ook. De opleiding was behoorlijk pittig, ik heb veel moeten doorstaan, maar ik hier heb enorm veel van geleerd. Niet alleen van de inhoud die de opleiding bood, maar ook meer over mezelf. Zoals gezegd, de reis bleef maar doorgaan.

November 2020 heb ik mijn diploma als Transformatief coach behaald. En nu mag ik zelf transformatiesessies faciliteren en alle wijsheid uit het Lichter Leven programma overdragen. Voor mij is het dan ook een feestje wanneer een cliënt met een grote glimlach de deur uitloopt. Ik zal er alles aan doen om jou ook zo’n mooie reis te laten ervaren, zodat jij ook een Lichter Leven kan leven.